17 травня 2018 р.

Анестезія сумління



Моя добра, чесна старенька мати заробляла собі на хліб, доглядаючи хворих. Один із таких хворих помер, лікарі не знали від чого, і мою матір спалили як відьму, а діти мої дивились і плакали. Англійський закон ! Підійміть чарки ! Вип’ємо за милосердний англійський закон, що визволив її з англійського пекла.

Марк Твен. Принц і злидар

Якщо любов вам нічого не коштує – це несправжня любов.

Св. Жанна Беретта Молла (1922-1962)

Альфі Еванс (9 квітня 2016 р. 28 квітня 2018 р.)… Що ми знаємо про цього хлопчика ? Відомо, наприклад, що діагноз йому так і не було встановлено. Батьки помітили недобре ще у шестимісячному віці. Дуже намагалися допомогти, навіть відвідали Папу Римського у Ватикані, де в особі Понтифіка зустріли велике зацікавлення долею їхньої дитини.

У Британії хлопчик був приєднаний до апарату штучної вентиляції легенів. Проте за деякий час медики висунули ультиматум: «Нехай тепер суд вирішує, чи варто лікувати дитину надалі !». Вердикт суду був невблаганний: «Ні. Відєднати від апарату штучного дихання».

Того ж дня італійська держава надала Альфі громадянство, госпіталь  Bambino Gesu (Дитятко Ісус) погодився прийняти його на лікування, і військовий гелікоптер з медперсоналом на борту вирушив з Італії до Британських островів, щоб забрати хлопчика. Дитину не віддали…


Показово: саме в день отримання італійського громадянства Альфі відєднують від апарату штучної вентиляції легень. Порушено святість життя… Дитину не годують упродовж наступних 28 год. А хлопчик живе ще майже тиждень без апарату… Він помирає 28 квітня, саме у день спомину св. Жанни Беретти Молли (1922-1962), італійської мами, що погодилася на смертельну для неї операцію під час пологів, аби врятувати життя своїй дитині.

Антун Лісєц, д-р медицини з Хорватії, який у своїй програмі на католицькому Радіо Марія розповів про Альфі, зазначив також: «Упродовж останніх 20-30 років в Україні кількість дітей, вбитих між моментами зачаття та імплантації (це, як правило, 1-2 тижні) перевищує втрати у війнах за всю історію людства !» Тобто, мати може навіть не знати про те, що була вагітна. Д-р Лісєц застерігає: усі види спіралей, протизаплідні засоби, гормони та антигормони – ці жахливі вигадки сучасної промисловості й нечистого проти народження – вбивають життя !

Рекомендована література

Усіх небайдужих до цієї теми запрошуємо ознайомитися із вказаними виданнями у відділі читальної зали Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Шевченка, 63, поруч зі стадіоном ім. Юрія Гагаріна).

Використано матеріали програми «У ваших намірах» (Радіо Марія).

Азаматова Н. Онкологічно хворі діти / Н.Азаматова // Соціальний педагог. – 2018. – № 2. – С. 23-33.
Проблеми адаптації та психоемоційні зміни у дітей з онкологічною патологією.

Для роботи з особливими дітьми // Освіта України. – 2018. – 9 лип. – С. 2.
Про практичний модуль "Методи роботи з дітьми", що стає доступним для вчителів початкових класів у курсі інклюзивної освіти.

Доман Ю. Інклюзивна освіта: від рівних прав до рівних можливостей / Ю.Доман // Чернігівські відомості. – 2015. – 18 берез. – С. 14.
Про клас з інклюзивною формою навчання на базі Чернігівської ЗОШ № 24.

Дубина Г. Допомагають педагоги і любов : до Всесвітнього дня зору / Г.Дубина // Деснянська правда. – 2016. – 13 жовт. – С. 6.
Розмова із Надією Мелашич, зав. Чернігівським ДНЗ № 23 для дітей із вадами зору, та Валентиною Стасевич, вихователем-методистом цього закладу.

Йовжик Н. У садочку № 72 усі діти – творчі особистості / Н.Йовжик // Чернігівські відомості. – 2015. – 18 берез. – С. 14.
Про ДНЗ Чернігова, в якому з 12 груп три – для дітей із вадами мовлення. У садочку створено всі умови для творчої та пошуково-пізнавальної діяльності дітей.

Козловський І. Переміг «жіночий майдан» / І.Козловський // Голос України. – 2016. – 8 жовт. – С. 7.
Про проект Комітету «Стоп абортам» у польському сеймі, що передбачає повну заборону переривання вагітності та кримінальну відповідальність для кожного, хто спричинить смерть зачатої дитини, в т.ч. для матері.    

На важкій педагогічній ниві // Шкільна бібліотека. – 2018. – № 7. – С. 10-11.
До 115-річчя від дня заснування Олександрівської школи-хутора, навчального закладу для дітей з вадами слуху.

Науменко В. Людина, що дарує надію / В.Науменко // Деснянська правда. – 2015. – 8 січ. – С. 6.
Про Василя Пасічника – директора Чернігівського обласного центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження", почесного Доктора університету Англії Раскін (Великобританія).

Нова українська школа й інклюзивна освіта // Освіта України. – 2017. – 10 квіт. – С. 5.

Петрова А. Діти з особливими потребами / А.Петрова // Соціальний педагог. – 2018. – № 2. – С. 42.
Про те, як допомогти таким дітям пристосуватися до соціуму здорових однолітків.

Положення про команду психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої та дошкільної освіти // Соціальний педагог. – 2018. – № 5. – С. 45-47.

Стадник Л. Дитина з особливим психічним розвитком / Л.Стадник // Соціальний педагог. – 2018. – № 5. – С. 23-32.

Шаповал Т. Інклюзивна освіта в Україні – уже не проект, а реалії часу / Т.Шаповал // Соціальний педагог. – 2013. – № 6. – С. 4-8.

Розмова з Ольгою Красюковою-Еннз, директором канадсько-українського проекту «Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні» та директором Канадського центру вивчення питань інвалідності.

Немає коментарів:

Дописати коментар