8 вересня 2023 р.

А чи можна купити Свободу ?



Від 29 серпня до 16 вересня 2023 р. у Хмельницькому обласному художньому музеї триватиме звітна виставка за результатами міжрегіонального проєкту «Ціна Свободи. Артрезиденція із сучасного живопису», що здійснюється завдяки підтримці Українського культурного фонду та партнерству з Донецьким обласним художнім музеєм (м. Краматорськ).

З 69 заяв, надісланих на конкурс митцями з усієї України, до артрезиденції потрапили 14 (доволі потужна конкуренція: 5 осіб на одне місце !) дуже різних художників (за віком, місцем народження та фактичного проживання, життєвим та професійним досвідом). Упродовж двох серпневих тижнів у мальовничому Малієвецькому обласному історико-культурному музеї (Хмельниччина) 14 артрезидентів створили 72 унікальні картини, у кожну роботу закладено власне бачення та усвідомлення вартості нашої Свободи:

Олексій Малік (1959 р. н., Кременчук – Одеса):

«Ціна Свободи – це, передовсім, свобода Держави, у якій живе людина. Неможливо творити справжнє мистецтво тоді, коли тобі нав’язують чужу думку”.

 

Олексій Малік. Пробудження (полотно, олія)

 

Олексій Малік. Cтратег (полотно, олія)


Олена Українцева (1980 р. н., Маріуполь, Україна – Зіген, Німеччина):

«Свобода – це бути готовим втратити все, що маєш, до чого звик. Але є інший шлях – не втрачати, а боротись за те, що маєш, що є цінним».

 

Олена Українцева. Мистецтво рівноваги сил є свобода (полотно, акрил)


Цю публікацію розпочато репродукцією картини:

Наталія Коробова. Реквієм (полотно, акрил)

Наталія Коробова (1949 р. н., Запоріжжя – Трускавець):

«Ціна Свободи – це життя. Але так вже повелось, що одні віддають своє життя, а інші – залишаються жити. Напевно, заради того, щоб пам’ятати про ці трагедії і запалювати в ім’я загиблих свічки пам’яті”. 

Немає коментарів:

Дописати коментар