12 квітня 2022 р.

Англійською ? Fluent !



Вже понад два століття словники Collins вважаються першокласними як для просунутих знавців англійської, так і для тих, хто лише розпочинає опановувати цю сучасну міжнародну мову спілкування. Для викладачів і учнів англійської мови бренд Collins означає те ж саме, що Ford і BMW для автомобілістів або ж Panasonic і LG для меломанів.

 

Саме завдяки підтримці Українського Інституту книги Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва отримує український переклад одного з численних посібників від Collins: «Як говорити англійською. Розбираємося з нюансами слововжитку».

 

Дійшов до початкового або ж середнього рівня володіння англійською, маєш базові граматичні знання і прагнеш поширити свій словниковий запас ? Готуєшся до ДПА чи ЗНО ? Просто хочеш довідатися, як правильно вжити певне слово й водночас уникнути «стандартних» помилок ? Ця книжка саме для тебе !

 

Головна ідея книжки: концентрація на проблемних словах. Схожі за написанням, проте різні за значенням; однакові за значенням, різні за використанням; багатозначні слова; слова, що вживаються тільки з фіксованими прийменниками; слова, подібні до слів з інших мов, але інші за значенням («фальшиві друзі перекладача»)…

 

Наприкінці книги знайдеш 10 тематичних розділів: «Частини доби», «Пори року», «Транспорт», «Північ, південь, схід і захід», «Про чоловіків і жінок» та ін. Наприклад, поширеною помилкою є використання ‘north’, ‘south’, ‘eastiwest’ перед назвами країн і континентів. Треба вживати northern, southern, eastern i western, як от: ‘Most of the students come from western Europe’.

 

Цікаво ? Тоді запитуєш в читальній залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Соборна, 33):

 

Collins: як говорити англійською. Розбираємося з нюансами слововжитку / під ред. П. Гендс, К. Вайлд, С. Андерсон, Е. Волтер ; пер. з англ. Юрія Петіка та Олеся Петіка під наук. ред. Вікторії Назаренко. – Київ : КМ–Букс, 2020. – 408 с. – 1 тис. пр.


Валерій Помаз, бібліограф Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва


Немає коментарів:

Дописати коментар