14 квітня 2022 р.

Чому Facebook веде до катастрофи ?

 


Локація: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. Михайла Старицького.

Подія: комедія Вільяма Шекспіра «Приборкання норовливої».

Час: 9 квітня 2022 р., 16:00 – 18:00.  

         

Спостереження: суцільними вогниками смартфонів миготять балкон і партер, адже соціальні мережі (зокрема, Facebook) повністю поглинають глядачів (і це не лише в антракті, у часі самої вистави !).

 

Неймовірно, проте у наш час існує безліч таких спостережень для будь-яких локацій і подій по всьому світу.

 

«Зафейсбучені» – так зве це явище Роджер Макнамі, автор однойменного бестселера, що з’явився в нашій бібліотеці завдяки підтримці Українського Інституту книги.

 

Чому платформу Facebook можна дуже просто використати зі злими намірами ? Як маніпуляції росіян в цій мережі сприяли обранню Дональда Трампа на пост Президента США у 2016 р. ? Чому Макнамі вважає Facebook справжньою загрозою для демократії ? Як рекламні інструменти Facebook дають змогу власникам нерухомості дискримінувати людей за расовою ознакою ?

 

Прагнеш отримати відповіді на всі ці питання ? Бестселер одного з перших інвесторів Facebook вже чекає на тебе у читальній залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Соборна, 33):

 

Макнамі Р. Зафейсбучені. Як соціальна мережа штовхає світ до катастрофи / Роджер Макнамі ; пер. з англ. Ірини Серебрякової та Оксани Макарової. – Київ : Книголав, 2021. – 376 с. – (Полиця нон-фікшн). – 2000 пр.

 

Валерій Помаз, бібліограф Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва

Немає коментарів:

Дописати коментар