13 квітня 2022 р.

Вільно за 3 місяці ! Будь-якою мовою !

 


Бенні Льюїс, ведучий Fluentin3months.com – найбільшого у світі блогу із вивчення іноземних мов, у своїй неперевершеній книжці «Вільно за 3 місяці: Як заговорити будь-якою мовою незалежно від віку та місцезнаходження» згадує, як за шість місяців перебування в Іспанії «заледве міг наважитись запитати, скільки коштує товар і де туалет» ! Історія, до болю знайома майже кожному випускнику української школи, чи не так ?

 

Але тепер автор цієї книжки, що потрапила до Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва завдяки Українському Інституту книги, вже опанував 12 мов, зокрема, арабську, китайську мандаринську та американську мову жестів ! Також цей відомий поліглот і мандрівник розуміє основи ще 12 інших мов ! 

 

Як це сталося ? В чому секрет шаленого успіху Бенні Льюїса ? Ключ у зміні підходу: «Мова – це засіб комунікації, і, швидше, треба нею жити, аніж вивчати її».

 

Якщо у вступі автор ділиться своєю історією (пристрастю) вивчення мов, то в наступних десяти розділах книги Бенні послідовно веде тебе до перемоги ! Льюїс розвінчує 20 міфів щодо вивчення мов; він пояснює, чому ти забуваєш щось, та наводить набагато ефективніший (та веселіший) спосіб запам’ятовувати іноземні слова; цей унікальний поліглот закликає тебе розмовляти новою мовою відразу завдяки допоміжним з’єднувальним фразам та легким хитрощам, коли не знаєш слів, які хочеш сказати…

 

Наважився перевершити Бенні Льюїса ? Тоді запитуй у читальній залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Соборна, 33):

 

Льюїс Б. Вільно за 3 місяці. Як заговорити будь-якою мовою незалежно від віку та місцезнаходження / Бенні Льюїс ; пер. з англ. Ірини Семенюк. – Харків : Фабула, 2019. – 272 с. – 2.1 тис. пр.

 

Валерій Помаз, бібліограф Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва

 

Немає коментарів:

Дописати коментар