22 жовтня 2019 р.

Олександр Норов



         До Чернігова однорічний Олександр Норов прибув разом зі своїми батьками з Вологодської області, де й народився 2 грудня 1965 р. Починав навчатися в Ленінградському державному інституті культури ім. Н.К.Крупської, проте отримав диплом Ніжинського педагогічного інституту ім. Миколи Гоголя.

         Перші сторінки трудової діяльності: асистент кафедри педагогіки рідного вишу та керівник дитячого театру «Кудесник». Переїзд до Чернігова: завідувач літературної частини Молодіжного театру.

Від вересня 1992 р. Олександр Норов викладає основи театрального мистецтва, сценічну майстерність та риторику на факультеті початкового навчання Чернігівського державного педагогічного інституту ім. Тараса Шевченка, пізніше – в Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої молоді.

         Проте найуспішнішим проектом Олександра Норова слід вважати Чернігівський міський молодіжний народний театр «Ілюмінатор», що став  неодноразовим призером і переможцем міжнародних театральних фестивалів в Україні та за її межами…

         Рекомендована література

Зацікавлених цією темою запрошуємо ознайомитися із вказаними виданнями у відділах читальної зали та абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Шевченка, 63, поруч зі стадіоном ім. Юрія Гагаріна):

Потапенко Л. Олександр Норов: завіса, аплодисменти, сльози / Л.Потапенко // Деснянська правда. – 2016. – 31 берез. – С. 5.
Про завідувача літературною частиною Молодіжного театру Чернігова, автора поетичної збірки "Фонарь Диогена", викладача і журналіста, барда і режисера...


Немає коментарів:

Дописати коментар