31 липня 2022 р.

Глибока, ризикова і непередбачувана подорож душею

 


У сучасному світі ми розмежовуємо релігію і психологію, духовну практику і терапію. Томас Мур (нар. 1940 р.), сучасний американський психотерапевт, в минулому монах, вважає, що психологію і духовність треба розглядати як єдине ціле.

 

Як справедливо зазначає Т. Мур у своїй новій книжці: «Піклування про душу – це не метод розвязувати проблеми. Завдання цього процесу – не зробити життя безтурботним, а надати звичайному життю глибини і цінності, які йдуть укупі з душевністю. У певному розумінні це радше виклик, аніж терапія, оскільки маємо справу з процесом створення багатого, насиченого і значущого життя як вдома, так і в суспільстві.»

 

Про все це – в унікальному виданні, який читальна зала Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Соборна, 33) отримала завдяки Українському Інституту книги:

 

Мур Т. Піклування про душу: як сповнити глибиною і сенсом щоденне життя / Томас Мур; пер. з англ. Ольга Демиденко ; літ. ред. Юлія Дембовська ; за фах. ред. Дмитра Залеського і Олега Фешовця. – Львів : Астролябія, 2020. – 448 с.  

 

Валерій Помаз, бібліограф Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва

Немає коментарів:

Дописати коментар